Betoninjectie

Betoninjectiebetoninjectie1

Na het vinden van lekkage in Uw woning of bedrijfspand, kelder of parkeergarage is het misschien noodzakelijk om lekkage vanuit de constructie op te lossen met gebruik van betoninjectie.
Door een juiste betoninjectie te laten plaatsvinden worden de poreuze ruimtes tussen de materialen zoals beton of steen opgevuld met een zeer dun hars en na droging uw waterlekkage afsluiten.

De exacte methode van het injecteren van muren verschilt van situatie tot situatie en moet door de professionele vakman bepaald worden.
Er kan bijvoorbeeld besloten worden om alleen de binnenmuren te injecten of een combinatie van een binnen en buitenmuur.betoninjectie2
In de muur worden vop verspringende afstanden gaten schuin omlaag geboord (circa 2 cm doorsnede onder een hoek van 25 tot 30 graden, onderlinge afstand circa 10 tot 15 cm). Het boorstof wordt met een stofzuiger uit de gaten gezogen en in de gaten worden speciale injectors aangebracht en worden de boorgaten met een injecteringsvloeistof gevuld.

De speciale vloeistof is reukloos en niet brandbaar en is samengesteld uit diverse componenten met een afdichtende en hydrofoberende werking.Na voldoende diepte te hebben bereikt gaan de vloeibare bestanddelen via een gel-achtige toestand in vaste vorm over.
Door de capillaire werking (zuigende werking) verdeelt de vloeistof zich door de hele muur. De uitgeharde vorm vormt een aaneengesloten horizontale vochtwering.

Impregneren

Impregneren of het synoniem hydrofoberen is in feite het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel of vloer of ander object. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen en lucht- en roetvervuiling. De laag wordt met behulp van lage druk aangebracht en bestaat in het geval van het impregneren van een bakstenen of betonnen gevel uit een kleurloze en dunne vloeistof. Deze vloeistof dient goed aangebracht te worden op zowel stenen als mortel en zal in het gesteente binnendringen en uitharden en zo een beschermende laag vormen.

Het impregneren van een muur moet gezien worden als een finishing touch.
Bij het impregneren denkt men vaak dat het toegepast wordt als een oplossing voor een vocht probleem. Het is een extra afwerking van de muur, om na grondige reiniging en herstel, een gevel te impregneren.

Met het hydrofoberen (=impregneren) van muren en wanden wordt bedoeld;
Het verzadigen van muren met een chemische vloeistof ter voorkoming van beschadiging door vochtinwerking. Schade welke veroorzaakt wordt door vochtinwerking zijn o.a.:

  • Vorstschade
  • Chemische corrosie
  • Zout uitbloei├»ngen
  • Roestvlekken, aantasting van betonijzer
  • Kalk uitwassingen
  • Vocht doorslaande muren
  • Vervuiling van de gevels
  • Schimmel-, mos- en algengroei