Lekkage verzekering

Welke verzekering dekt waterschade?

Een inboedel- en/of opstalverzekering verzekert je tegen waterschade. Een opstalverzekering dekt de schade aan jouw woning. De inboedel- en opstalverzekering worden samen ook wel aangeboden onder de noemer woonhuisverzekering. Met een inboedel- en/of opstalverzekering ben je niet alleen verzekerd voor waterschade, maar bijvoorbeeld ook voor schade bij brand, inbraak, storm of blikseminslag.

Heb je een huurwoning?

Dan volstaat meestal een inboedelverzekering. De huiseigenaar zorgt dan voor de opstalverzekering.

Heb je een eigen woning?

Dan is de woonhuisverzekering een goede optie. Welke schade precies is gedekt, verschilt per verzekeraar. Vergelijk daarom de verzekeringen van verschillende maatschappijen. Lees ook de voorwaarden goed door, voordat je een verzekering sluit.
Wat is de waarde …

Om een woonhuisverzekering af te sluiten, bepaal je de verzekerde som van het huis en de inboedel.

… van het huis?
Stel, je huis wordt helemaal verwoest door een brand of storm. Wat kost het dan om het huis opnieuw te bouwen? Het totaal van deze kosten heet de herbouwwaarde. Deze waarde kan een taxateur vaststellen. Maar vaak mag je dit ook zelf doen. Om je hierbij te helpen, is er de herbouwwaardemeter. Deze krijg je van je verzekeraar of tussenpersoon. Hiermee bepaal je snel en makkelijk de herbouwwaarde van je huis. Dat doe je eventueel in overleg met je tussenpersoon of verzekeraar.

… van de inboedel?
Als je voor de eerste keer een inboedelverzekering afsluit, dan stel je de waarde van de inboedel vast. Meestal denk je dan alleen aan de grote zaken. Zoals meubels en computers. Maar vergeet niet de waarde van bijvoorbeeld de inhoud van de keuken, je boeken of kleren. De inboedelwaardemeter helpt je hierbij. Ook deze meter krijg je van je tussenpersoon of verzekeraar.

Waarom een waardemeter?
Ten eerste is het handig hiermee de waarde van je huis en inboedel te bepalen. Daarnaast bieden de waardemeters je vaak de garantie tegen onderverzekering. Ben je onderverzekerd? Dan heeft dit een nadelige invloed op de schade-uitkering. Oók als de schade lager is dan de verzekerde som. Voorkom onderverzekering dus!

Bron bond van verzekeraars

 

Check bij lekkage eerst uw verzekering, en bel daarna Lekkage Controle Rijnmond. In de meeste gevallen bent u via uw verzekeringspolis verzekerd tegen lekkageschade. Echter, niet alle lekkages zijn verzekerd. Zo sluiten verzekeraars veelal achterstallig onderhoud uit. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij lekkende kitnaden of voegen. Om niet met onvoorziene kosten te komen zitten, kunt u het beste de oorzaak van te voren achterhalen. Lekkage Controle Rijnmond spoort de lekkage op zonder hak- en breekwerk, maar door geavanceerde technieken.

Meest gebruikte opsporingen methoden

  • rookdetectie
  • traceergas
  • ultrasoontechniek
  • vochtmetingen
  • warmtebeeldtechniek

Wij hebben jarenlange ervaring in het opsporen van lekkages, in badkamers, maar ook in andere delen van uw huis. Heeft u een loodgieter in Den Haag nodig? Bel Lekkage Controle Rijnmond voor het opsporen van de lekkage en het verzorgen van het herstel.

Lekkage verzekerd

Beschikt u over een opstalverzekering die waterschade en hak- breekwerkzaamheden dekt? Dan zal uw verzekeraar een voorstander zijn van het gebruik van een lekdetectiebedrijf voor het zoeken naar lekkage. Een lekkage vinden met Lekkage Controle Rijnmond is een juiste keuze om de lekkage op te sporen.  Wij beschikken over de modernste technieken, kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ons advies: Raadpleeg bij lekkage uw verzekering!

Wat te doen na de opsporen van lekkage,

In eerste instantie sporen wij de lekkage voor u op en geven uitleg over de oorzaak.

Na de opsporing verzorgen wij het lekkage rapport maar zal er toch een oplossing moeten komen.

U kunt uiteraard voor een loodgieter kiezen maar wij kunnen dit in het geheel verzorgen compleet met het herstel van de gevolgschade.

 

Kortom 1 adres voor,

  • Lekkage onderzoek
  • Reparatie van de lekkage bron
  • Herstel van gevolgschade