Leidingen testen

Bel voor direct contact

06-52381834

Lekkagedichtheid testen

Leidingen testen op lekkage dichtheid behoort tot de mogelijkheden van de diensten van Lekkage Controle Rijnmond.

Wij testen veel leidingen binnen:

  • PETROCHEMIE
  • COMRESSORTECHNIEKEN

Lekdetectie en/of lekzoeken met behulp van formeergas, ook wel de “waterstof traceergas methode”, is vandaag de dag een gevestigde lekdetectie methode binnen de industrie.
Sensistor lanceerde zijn eerste lekdetectie apparaat/ lekzoeker gebaseerd op de waterstof traceergas methode al meer dan 20 jaar geleden.
Men gebruikt deze lekdetectie methode wereldwijd in verschillende takken binnen de industrie.
Voornaamste reden is dat formeergas (waterstof met stikstof) als traceergas vele voordelen heeft in vergelijking met bijvoorbeeld helium (kosten, onderhoud,gebruiksvriendelijk, achtergrond concentratie)

Leiding lekkage dichtheid testen

Uniek en betrouwbaar

Onze waterstof lekzoekers van Sensistor zijn unieke lekdetectie instrumenten voor industriële lekdetectie en lekdichtheids controle. De waterstoflekzoekers zijn compact, robuust en uiterst gevoelig voor waterstofgas. De methode vereist geen pompen en/of het aanzuigen van traceergas en vergt daardoor een minimum aan onderhoud.
Lekkages zo klein als 5×10-7 mbarl / s (0,5 ppm) kunnen eenvoudig worden opgespoord. Onze lekdetectors zijn ongevoelig voor andere gassen en zijn uniek in het filteren van achtergrondconcentraties waterstof.
Met andere woorden, alles wat nodig is voor een gevoelige en betrouwbare traceergas lektest.

Het optimale lekdetectie traceergas

Lekdetectie met behulp van de waterstof traceergas methode wordt steeds meer toegepast in de industrie. Een belangrijke reden is dat formeergas het goedkoopste traceergas is op dit moment. Het gasmengsel dat gebruikt wordt is een veilig en niet giftig mengsel van 5% waterstof in 95% stikstof. (Formeergas)  Waterstof is het lichtste en het minst stroperige van alle gassen. Het verspreidt zich zeer snel gedurende de lektest in het test object en sijpelt snel door de kleinste lekken.

Feiten over het formeergas als traceergas

Puur waterstof wordt nooit gebruikt als traceergas want het is zeer ontvlambaar.
Formeergas is een gasmengsel dat bestaat uit 5% waterstof en 95% stikstof en is 100% veilig.
Dit standaard gasmengsel is niet brandbaar (zie ISO 10156) en is niet giftig of corrosief, noch gevaarlijk voor het milieu. Zowel waterstof als stikstof zijn aanwezig in alle biologische systemen. (Sommige gasleveranciers hebben een speciale naam voor dit gasmengsel: B.v. Formeergas van Westfalen.

Waterstof traceergas methode geeft meer mogelijkheden

Bij het gebruik van de waterstof traceergas methode en de onze waterstoflekzoekers, is lekdetectie niet langer meer een keuze tussen een waterbad, druk test of een massaspectrometer.(heliumtest)
U heeft nu een oplossing op maat, aangepast aan uw eisen en budget. Waterstof traceergas lekdetectie met Lekkage controle rijnmond biedt flexibele oplossingen die niet eerder beschikbaar waren. Zo kunt u b.v. bij een druktest eenvoudig de locatie van het lek opsporen met formeergas als traceergas. De lektest methode is ongevoelig voor o.a. temperatuurswisselingen en de ogen van de lektest operator.

Een moderne lekdetectie methode

Lektesten met behulp van formeergas heeft ook grote voordelen wanneer de applicatie ongeschikt is voor een waterbad b.v. elektronica, of wanneer een drukval niet kan worden vastgesteld door temperatuur interferentie, of omdat het testobject elastisch is.
Lekkage controle rijnmond bied voor U voor een moderne en efficiënte hoogwaardige lektest.

Snel, makkelijk te gebruiken en duurzaam

Wanneer afzepen niet voldoende is en helium te duur. Of een druktest geeft een drukval aan maar nu weet u nog niet waar het lek is? Dan is de waterstof traceergas methode “de” oplossing.

Scroll to Top