Soorten lekkages

Bel voor direct contact

06-52381834

Verschillende soorten lekkages en lekdetecties

Lekdetectie met behulp van formeergas, ook wel de “waterstof traceergas methode”, is vandaag de dag een gevestigde lekdetectie methode die bij ons toegepast wordt en haast niet meer is weg te denken.

Binnen ons bedrijf sporen we de volgende soorten lekkages op:

Lekdetectie is de methode waarbij met behulp van moderne lekdetectie apparatuur (zoals traceergas methode) de oorzaak van de lekkage vrij nauwkeurig kan worden getraceerd. Er wordt bepaald waar zich het meeste water bevind en waar dit vandaan komt. Doordat u precies op de hoogte bent van plaats waar de lekkage zich bevind voorkomt u dat er onnodig hak- en breekwerk moet worden verricht om de oorzaak van de lekkage op te sporen zoals zonder lekdetectie vaak het geval is.

Wat zijn de voordelen van lekdetectie?

  • Voorkomen van onnodig hak- en breekwerk waardoor de nodige kosten voor dit hakken en breken en het latere herstel worden voorkomen.
  • U heeft een stuk minder overlast, lawaai en stress tijdens het herstel van de lekkage
  • Indien blijkt dat de plaats van de lekkage moeilijk bereikbaar is kan er direct worden gekozen voor een omleiding van de lekkende leiding
  • Lekdetectie kan ook gebruikt worden voor het opsporen van complexe lekkage of als de lekkage niet eenvoudig te traceren is omdat er al een grote waterschade is ontstaan.
  • Vele lekdetectie bedrijven hebben ook mogelijkheden om tegels heel uit een wand te halen waardoor deze na herstel van de leiding kunnen worden terug geplaatst. U voorkomt zo dat u een gehele ruimte of delen daarvan opnieuw moet betegelen.

Indien u beschikt over een opstalverzekering, welke waterschade en hak- en breekwerk dekt, dan zal uw verzekeraar een voorstander zijn van het gebruik van lekdetectie. U kunt dan ook in het geval van een lekkage het beste contact opnemen met uw verzekeraar of tussenpersoon die vervolgens een lekdetectiebedrijf zal inschakelen die de lekdetectie voor u kan verrichten.

In dit geval wordt ook meestal geregeld dat de gevolgschade van de lekkage zal worden hersteld zodat u zelf geen nota’s hoeft voor te schieten of op zoek moet naar een vakman welke de schade kan herstellen. In dat geval heeft u er geen omkijken meer na.

Ook indien uw verzekeraar herstel in natura niet aanbiedt zullen de kosten van een lekdetectie doorgaans worden vergoed als er sprake is van een dekking op uw verzekeringspolis.

Voor meer informatie betreft het opsporen van lekkages en de mogelijke oplossingen staan onze vakmensen voor u klaar.

Doe direct een gratis aanvraag

Schakel vandaag nog een specialist in door contact met ons op te nemen

Of neem telefonisch contact op

06-52381834

0 +
Lekkages verholpen
0
Jaar ervaring
0 +
Tevreden klanten
0
Uur service
Scroll to Top