Daklekkage

Bel voor direct contact

06-52381834

Wat zijn de oorzaken van een daklekkage?

  • Constructiefouten
  • Slechte afwerking
  • Verkeerde bouwmaterialen
  • Natuurverschijnselen, zoals storm, kunnen waterschade veroorzaken.

Lekkage Controle Rijnmond kan iedere lekkage vinden. Belangrijk om te vertellen is dat wij bij het opsporen van een lekkage geen hak-of breekwerk verrichten. Wij werken met diverse moderne lekdetectie technieken en professionele opsporingsapparatuur.

Wij weten hoe vervelend lekkages kunnen zijn, daarom komen wij graag uw daklekkage opsporen.

Oe spoor je een daklekkage op en hoe kunnen we dit verhelpen?

Wanneer wij geslaagd zijn in het opsporen van de daklekkage en de oorzaak ervan, kunnen wij uw daklekkage natuurlijk ook verhelpen. Zowel bij particulieren als bedrijven komen wij een lek dak verhelpen waarbij wij de overlast en schade tot een minimum beperken en onnodig hak- en breekwerk vermijden. Zo wordt uw normale gang van zaken niet of nauwelijks gehinderd.

Vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.

Wat zijn de gevolgen van het niet repareren van een daklekkage?

  • Isolatie wordt nat
  • Schimmels gaan ontstaan
  • Er kan kortsluiting optreden
  • Uw dakconstructie kan verrot raken

Hoe ontstaat een daklekkage op een plat dak?

Meestal ontstaat een daklekkage door uitgedroogd bitumen. Op de foto wordt er een nieuwe laag bitumen aangelegd. echter als deze laag oud en uitgedroogd raakt kan lekkage optreden. Een andere veelvoorkomende oorzaak van lekkages aan het dak zijn verstoppingen van dakgoten of regenafvoer pijpen.

Wanneer een dakgoot vol ligt met herfstbladeren of vol zit met vuil, dan werkt allerminst bevorderend.

Daklekkage op een plat dak voorkomen

Als u een daklekkage op een plat dak wil voorkomen, dan is het belangrijk dat de loodranden aansluiten op uw gevel en goed aangeklopt zijn en er geen kleine haarscheurtjes zichtbaar zijn. Ook de afwerking van de schoorsteen is een goede om in de gaten te houden. De schoorsteen is ook voorzien van lood. De loodranden dichten de kier tussen het dak en de schoorsteen.

Wanneer deze loodranden van een schoorsteen zijn verouderd, dan loopt het water erg gemakkelijk naar binnen en staat bij slecht weer binnen no-time uw kamer blank.

Wanneer schakel je een lekdetectie bedrijf in?

Zo snel mogelijk, omdat de schade niet te overzien is als kamers blank komen te staan. Wanneer u langer wacht totdat u actie gaat ondernemen, dan zullen dakplaten in de tussentijd gaan verrotten en ook de steunbalken van het dak kunnen worden aangetast.

Scroll to Top